Pink, Pink, Pink i like you


Canon Eos 50D + Canon EF-S 60mm Macro USM

Tema Macro E.L.N

Jag, Linda och Evelina har startat ett projekt "en gång i veckan" och varje vecka är det en av oss som bestämmer tema. Jag kallar detta projekt "Fotoprojekt E.L.N" Denna vecka var det jag som fick välja tema. Jag valde temat "Macro" då tema macro kan tolkas på många olika sätt så tolkade jag det på mitt sätt. Kolla på mitt "bidrag" här under:


Mitt bidrag är bilden ovan. Jag tolkar det som tema Macro. Denna vackra blomma hittade jag på min innegård ;)

Kolla in Evelinas bidrag
Kolla in Lindas bidrag

Svar på tal igen !

Svar: Nej, Becca du måste ha uppfattat något fel. Du kan inte bli stämd för att du tar bild på någon utan tillåtelse. Detta har en fotograf skrivit:

Moa Karlberg skriver på sin hemsida:
”Projektet är en upptäcktsresa över hur nära en fotograf kan komma andra människor med sin kamera, utan att agera olagligt. (...) Eftersom bilderna är tagna på offentliga platser kan jag publicera dem hur jag vill - åtminstonde i Sverige, där lagarna är generösa mot journalister och konstnärer.

Man kan alltså fota vem som helst på gatan och det är ok att publicera på nätet.


Japp du får lägga ut bilden på internet, jag vet för många kan det låta helt konstigt.

Lämna 10 minuter och kolla på denna video då kommer ni förstå alla fotoregler:


Tema Stress E.L.N

Jag, Linda och Evelina har startat ett projekt "en gång i veckan" och varje vecka är det en av oss som bestämmer tema. Jag kallar detta projekt "Fotoprojekt E.L.N" Denna vecka var det Linda som fick välja tema. Hon valde temat "Stress" då tema stress kan tolkas på många olika sätt så tolkade jag det på mitt sätt. Kolla på mitt "bidrag" här under:


Mitt bidrag är bilden ovan. Jag tolkar det som tema stress. För att åka till förlossning är väl ändå stressigt, tänk om du glömmer något. Tänk om det är något fel på barnet? Så många tankar väldigt stressigt tror jag.

Kolla in Evelinas bidrag
Kolla in Lindas bidrag

Svar

Svar: Japp det gjorde jag :P

Det finns lagar för foto och här har jag kopierat text från en artikel där dom förklarar fotolagar och sådant ;) http://www.fotosidan.se/cldoc/1746.htm


Får jag ta bilder av folk på gatan?
Ja, du får fotografera vem du vill, var du vill (jag tar upp det där med var du vill längre fram i texten). Det spelar ingen roll om du fotograferar flera personer i en folksamling eller en enskild person på nära håll.

Måste jag inte fråga först?
Nej. Men det är naturligtvis trevligast att fråga, såvida du inte är ute efter ögonblicksbilder förstås.

Men om jag börjar fotografera och personen ber mig, vänligt eller hotfullt, att sluta fotografera, får jag fortsätta ta bilder?
Ja.

Men det måste väl finnas någon gräns för hur nära jag får stå när jag tar bilder?
Icke, du får i princip hålla ett makroobjektiv framför ögat på personen om du vill, men, du får inte hindra personen att röra sig och absolut inte hålla fast någon i jackan eller uppträda störande. Då kan det handla om ofredande vilket inte har med att du fotograferar att göra!

 


Sugerör

Canon Eos 50D + Canon EF-S 60mm Macro USM

Dom är brusiga och mörka med flit ;)